Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

amenajare curte mica

Trucuri pentru amenajare curte mica

Faci planuri de amenajare curte, dar spatiul e mai mic decat ti-ai dori? Poti aplica cateva trucuri, care sa creeze iluzia ca acesta este mai mare.

Faci planuri de amenajare curte mica, dar spatiul e mai mic decat ti-ai dori? Te gandesti cum sa amenajezi curtea in cazul unei case de vanzare? Poti aplica cateva trucuri, care sa creeze iluzia ca aceasta este mai mare. How Stuff Works sugereaza cateva strategii pe care le poti folosi la amenjare curte mica, care pot pacali creierul:

1. Foloseste plante si flori in culori intelept alese pentru amenajare curte mica

amenajare-curte-micaCulorile calde, cum ar fi rosu, galben, maro, portocaliu, au un efect excitant asupra creierului uman. Ca rezultat, oamenii sunt atrasi vizual de acestea, iar ele par a veni catre oameni. In schimb, culorile reci, precum albastru, verde, roz, purpuriu, par a se departa si a se imbina cu peisajul intreg. Asadar, la amenajare curte mica ar fi indicat sa plantezi plante si flori care au culori calde in jurul punctului central al curtii, cum ar fi in jurul casei. Astfel vei atrage atentia asupra acestuia, in timp ce, asezand plante si flori colorate in nuante reci pe marginea curtii vei crea iluzia de distanta si astfel gradina va parea mai mare.

2. Ai grija si ce texturi alegi cand te ocupi de amenajare curte mica

Si acestea pot crea iluzia de distanta, ca si culorile. In functie de textura, plantele pot fi impartite in trei categorii: fine, medii si grosiere, diferentierile fiind facute dupa felul in care planta reflecta lumina. O planta delicata cu o multime de frunze mici reflecta multa lumina. Cele mai grosiere, cu frunze mari, creeaza un contrast puternic intre lumina si umbrele care se formeaza din pricina frunzelor mari. Prin urmare, aceste plante si flori grosiere atrag atentia mai mult decat cele delicate, care tind sa se confunde cu decorul. Astfel, ca si in cazul culorilor reci, care par a se imbina cu peisajul, plantele finute par mai departate, dand iluzia de spatiu. Cand e vorba de amenajare curte mica, planteaza plante si flori grosiere spre centrul gradinii si flori delicate spre marginile ei, pentru a da impresia de distanta.

3. Adopta strategii japoneze, potrivite pentru amenajare curte mica

In ultimul timp, japonezii s-au specializat in crearea iluziei de spatiu in plus in gradinile mici, dezvoltand multe strategii care au acest scop. Una dintre acestea se numeste perspectiva modificata. Creierul percepe obiectele mici ca fiind mai departate, in relatie cu cele mari. Prin urmare, doar asezand obiecte mari aproape de privitor (estimand care sunt punctele din care cineva priveste cel mai frecvent gradina ta) si elemente mici in spatele lor, vei face ca spatiul perceput intre obiecte sa para mai mare, ca si gradina ta. De asemenea, tot in acest scop japonezii apeleaza la bonsai – plante miniaturizate, cand vine vorba de amenajare curte pe un spatiu mic.

4. Ia in considerare si inaltimea cand alegi plante si flori pentru amenajare curte mica

Pentru a crea iluzia de mult spatiu nu este nevoie sa apelezi la trucuri legate strict de suprafata deoarece creierul poate fi pacalit si cu strategii legate de inaltime. Asadar, cand faci planul de amenajare curte mica, adauga elemente ce atrag privirea in sus si vei face ca gradina sa para mai spatioasa. Copacii sunt o alegere excelenta. Ai grija, insa, sa fie copaci inalti si cu coroana mai ingusta. Unii cresc aproape la fel de inalti cat sunt si de lati, ceea ce e de evitat.

5. Accepta limitarile in amenajare curte de dimensiuni reduse

Dincolo de toate strategiile mentionate, este foarte important sa nu ai pretentii exagerate in ceea ce priveste spatiul si sa accepti ca totusi ai o gradina mica. Si, de asemenea, este esential sa te feresti de elementele foarte mari. Nu include in planul de amenajare curte mica un iaz sau o mini-cascada, ci opteaza pentru unele potrivite, cum ar fi plante si flori, copaci, pietre. Sursa: ziare.com

One comment

Leave a Reply