Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Top 10 flori rare in lume

TopTenz.net prezinta tocmai cateva dintre aceste exemple de flori ale caror caracteristici sunt iesite din comun.

Asa cum putem vorbi despre animalele pe cale de disparitie, la fel am putea realiza un clasament al celor mai spectaculoase si rare flori din lume.
TopTenz.net prezinta tocmai cateva dintre aceste exemple de flori rare ale caror caracteristici sunt iesite din comun.

Campion (Silene tomentosa)

flori-rare-1Originara din Gibraltar, despre floarea Campion s-a crezut pana in 1994 ca este o specie de planta disparuta deja. Apoi, un alpinist a descoperit un exemplar, iar planta a fost dusa la banca de seminte Millenium. Astazi, aceste flori rare se pot gasi atat la Gradina Botanica din Gibraltar, cat si la Gradina Botanica Regala din Londra.

 

Liana de jad (Strongylodon macrobotrys)

flori-rare-2Liana de jad uimeste in primul rand prin culoarea sa, un turcoaz spectaculos, foarte rar intalnit in natura. Habitatul sau natural este in Filipine, insa astfel de flori rare se gasesc foarte greu, fiind amenintate de defrisarile locale.

 

Ciocul Papagalului (Lotus berthelotii)

floare-rara-ciocul-papagalului-3Disparuta din salbaticie, ciocul papagalului se gasea in Insulele Canare. Se crede ca aceste flori nu mai exista in salbaticie fiindca erau polenizate de o specie de pasari care intre timp a disparut. S-au realizat numeroase experimente pentru a obtine polenizatori noi, insa toate au fost sortite esecului.

 

Floarea de ciocolata (Cosmos astrosanguineus)

flori-rare-4Aceasta floare este de un maron inchis, este originara din Mexic, iar vara emite un puternic parfum de vanilie.

 

Koki’o (Kokai cookei)

flori-kokai-cookeiCopacul descoperit in 1860, in Hawaii, a fost considerat disparut din 1950. Dupa 20 de ani, a fost gasit un singur exemplar, distrus apoi intr-un incendiu in anul 1978. Cu toate astea, s-a reusit salvarea unei ramuri, altoita apoi in 23 de copaci diferiti, iar planta a reusit sa se adapteze.

 

Cactusul orhidee (Epiphyllum oxypetalum)

flori-cactus-orhideeAceasta planta se gaseste in Sri Lanka, infloreste foarte rar si are o semnificatie aparte pentru budisti. Are flori care se desfac doar noaptea si se usuca pana in zori. Budistii cred ca, atunci cand acest lucru se intampla, triburile semimitice din Sri Lanka, Nagas, coboara din ceruri si ii ofera aceste flori lui Budha.

 

Orhideea fantoma (Epipogium aphyllum/ Dendrophylas lindenii)

flori-rare-7Orhideea fantoma nu se hraneste prin fotosinteza, avand nevoie de o ciuperca specifica la radacinile ei. Originara din padurile din Cuba, se crede ca floarea a disparut de mai bine de 20 de ani. Florile cresc agatate in copacii de chiparos, plutind ca niste fantome, de aici venind si numele.

 

Papucul doamnei galben si mov (Cypripedium calceolus)

flori-rare-8Planta se gaseste astazi pe un teren de golf din Marea Britanie, insa este foarte greu de inmultit. Se pare ca are o relatie simbiotica cu un anumit tip de ciuperca, din acest motiv inmultirea fiind ingreunata. Au fost declarate flori protejate prin lege inca din 1917.

 

Youtan Poluo

cele-mai-rare-flori-din-lumeYoutan Poluo este o floare extrem de misterioasa, alcatuita din 28 de flori minuscule, albe, frumos mirositoare. Floarea este mentionata in miturile indiene, legenda spunand ca infloreste doar atunci cand regele viitorului, Regele Sage, viziteaza lumea prezentului.

 

Floarea cadavru (Amorphophallus titanum)

flori-foarte-rareFloarea extrem de rara nu are tulpina, frunze sau radacini, supravietuind cu ajutorul vitei de vie din Sumatra. Florile sale au 6 metri inaltime si 3 metri in diametru. Floarea emite un miros intepator de cadavru, de aici venindu-i si numele.

Sursa: ziare.com

One comment

Comments are closed.