Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

steaua-craciunului

Steaua Craciunului sau Poinsettia, o planta de interior pentru Craciun

Originara din Mexic, Poinsettia, numita si Steaua Craciunului ne incanta privirea prin culorile ei variate: alba, roz, rosie, galbena, crem sau bicolora.

steaua-craciunului-1Originara din Mexic, Poinsettia, numita si Steaua Craciunului ne incanta privirea prin culorile ei variate: alba, roz, rosie, galbena, crem sau bicolora. Este o planta de interior al carei farmec consta in forma de stea pe care o au frunzele sale verzi spre radacina si colorate spre varf.

Sfaturi pentru o Steaua Craciunului cat mai frumoasa

Atunci cand cumparati Steaua Craciunului priviti cu atentie ca florile mici, galbene-verzi dintre frunzele superioare sa nu fie cazute sau ofilite. Trebuie, de asemenea, avut grija la transportul plantei, la impachetarea acesteia pentru ca este o planta de interior sensibila la frig.

steaua-craciunuluiPentru a putea beneficia de frumusetea ei de la un Craciun la altul, trebuie sa fiti atenti la ingrijirea acestei plante de interior. Steaua Craciunului este o planta de interior al carei pamant trebuie sa fie tot timpul umed. Atentie, insa, la apa statuta din ghiveci care nu este deloc tolerata si care poate provoca putrezirea radacinii. In prima iarna, la prima inflorire, nu are nevoie de ingrasamant. Frunzele colorate pot tine la Steaua Craciunului pana la Paste.
Pentru a avea Steaua Craciunului din nou inflorita de Craciunul urmator, primavara, inainte de inmugurire, i se scurteaza lastarii cam cu o treime. Asa veti stimula ramificatia acestei plante de interior care va lua un aspect armonios si stufos. Plantati-o intr-un ghiveci nou, iar dupa ce au trecut gerurile puneti-o afara intr-un loc semi-umbrit si administrati-i ingrasamant fluid la doua saptamani. Toamna trebuie sa-i scurtati orele de lumina. Din octombrie pana in decembrie Steaua Craciunului va fi acoperita cu o cutie de carton de la ora 18 pana la 8 dimineata. Urmand aceste sfaturi utile veti avea un decor natural si deosebit pentru Craciun si nu numai.