Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

plante-alergene-3

Plante alergene

Polenul de plante, raspandit in aer, provoaca alergii puternice celor care au un sistem imunitar hipersensibil.

Polenul de plante, raspandit in aer, provoaca alergii puternice celor care au un sistem imunitar hipersensibil. Ochii rosii, nasul infundat sau buzele umflate sunt cateva dintre efectele alergiilor.

5 plante alergene care iti agraveaza alergiile

Iti prezentam cateva plante alergene de care ar trebui sa te feresti daca esti predispus la alergii.

Ambrozia

plante-alergene-1
foto: snowfirster.blog.com

Ambrozia este una dintre aceste plante alergene. Ea provoaca cele mai multe alergii. 75% dintre persoanele alergice la polen sunt alergice si la ambrozie. Planta este extrem de comuna, doar in America de Nord existand 17 tipuri de ambrozie. Ambrozia elibereaza un numar mare de boabe de polen in aer.
Ambrozia nu creste mai mult de doi metri inaltime, are frunzele ascutite si flori galben-verzui. Creste la margine de drum, de-a lungul malurilor, in locurile aflate in paragina si in zonele rurale. Prin urmare, daca stii ca esti alergic la polen, suferi de astm bronsic sau ai probleme cu glanda tiroida, este important sa stai cat mai departe de aceasta planta periculoasa.

 

 

Iarba Bermuda

plante-alergene-2
foto: snowfirster.blog.com

Iarba Bermuda este originara din Africa, insa se intalneste peste tot in lume. Se gaseste pe peluze si pe terenurile de golf. Iarba de Bermuda are frunze de nuante albastru-verde, in sezonul cald, si maro, in perioadele reci. Tulpinile nu cresc mai mult de un metru. Planta se multiplica rapid si provoaca alergii puternice.

 

 

Artarul

plante-alergene-3
foto: snowfirster.blog.com

Artarul este o alta planta care produce alergii puternice. La nivel mondial, artarii sunt renumiti pentru siropul aromat, obtinut din fierberea sevei lor. Artarii pot creste pana la 50 de metri. Frunzele artarului sunt colorate galben-auriu ajungand pana la rosu, iar florile sunt galbene-verzui. Poate fi intalnit de-a lungul soselelor si autostrazilor.

 

 

 

 

 

Cedrul de munte

plante-alergene-4
foto: snowfirster.blog.com

Cedrul de munte este unul dintre copacii care raspandesc foarte mult polen si pot impiedica buna desfasurare a activitatilor in aer liber, in cazul persoanelor alergice. Sunt copaci mici si nodurosi cu frunze de dimensiuni reduse.

 

 

 

 

 

Ulmul

plante-alergene-5
foto: snowfirster.blog.com

Ulmii se intalnesc in zonele umede si, la fel ca alte plante alergene, produc flori care elibereaza polen. Ulmii sunt copaci cu dezvoltare rapida, care se adapteaza usor diferitelor tipuri de clima.

Sursa: acasa.ro