Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Acele plante medicinale, pe care le cumparam de la farmaciile de produse naturiste, pot creste cu usurinta si in gradina personala.
Ce ati spune daca, pe langa florile, legumele si plantele aromatice pe care le cultivati in mod normal in gradina dumneavoastra, ati cultiva si cateva plante medicinale in gradina?
Probabil vi se pare mult mai simplu sa cumparati clasicele ceaiuri la plic decat sa le cresteti in gradina personala, folosind locul pe care ati putea cultiva aceste plante medicinale in alte scopuri. Insa, atunci cand sunt crescute in propria gradina, plantele vor primi intreaga atentie, iar dumneavoastra va veti bucura de numeroasele lor proprietati.
Menta
Ceaiul de menta este cel care, cu siguranta, nu lipseste din nicio casa avand numeroase proprietati, in special asupra sistemului digestiv. Menta este o planta medicinala care poate fi crescuta cu usurinta in gradina si mai este cunoscuta in termeni populari drept izma. Este o planta rezistenta si deloc pretentioasa care prefera locurile din gradina in care sa se poata bucura pret de cateva ore in fiecare zi de lumina si caldura soarelui. De asemenea, menta iubeste apa si nu suporta seceta. Menta poate fi cultivata fie prin rasaduri, fie prin seminte, ambele variante fiind la fel de potrivite. Daca locul este ales corespunzator si daca respectati acele mici reguli legate de lumina, caldura si umiditate, va puteti bucura de efectul antispectic si antiinflamator pe care una dintre cele mai populare plante medicinale vi le va oferi.
Musetelul
Alaturi de menta, musetelul este urmatoarea planta medicinala care isi poate gasi cu succes locul in gradina. Ceaiul de musetel este considerat un adevarat medicament, avand numeroae proprietati atat pentru sistemul nervos, cat si pentru sistemul digestiv, eliminand stresul, anxietatea si ajutand la prevenirea constipatiei si a altor probleme ale sistemului digestiv. Ca si menta, musetelul poate fi si el plantat fie prin rasaduri, fie prin seminte. Si musetelul are nevoie de un loc luminat si calduros pentru a se dezvolta, insa nu are nevoie de foarte multa apa precum menta, udarea o data pe saptamana fiind suficienta. De asemenea, musetelul va avea nevoie si de un ingrasamant pe baza de potasiu pentru a se dezvolta corespunzator si pentru a va oferi toate proprietatile sale la capacitate maxima.
Levantica
Ceaiul de levantica este unul dintre miracolele medicinii naturiste, iar levantica este una dintre cele mai frumoase si mai parfumate plante medicinale din gradina. Efectul sau calmant este recunoscut inca din timpurile stravechi, insa aceasta planta poate fi folosita nu doar ca ceai, ci si ca infuzie, in domeniul gastronomic sau pentru parfumarea casei, a sifonierului si pentru eliminarea moliilor sau a insectelor nedorite din gradina. Levantica este o planta perena, foarte rezistenta si deloc pretentioasa. Tipul de sol nu ii influenteaza dezvoltarea, insa iubeste zonele insorite si foarte calduroase, fiind mai sensibila la excesul de apa.
Cimbrul de gradina
Cimbrul de gradina (cimbrisorul) este o alta planta medicinala pe care foarte multe persoane o cultiva in gradina. Ceaiul de cimbrisor are numeroase proprietati benefice, fiind ideal pentru tratarea afectiunilor respiratorii si digestive, in special in cazul copiiilor mici, insa este si un foarte bun calmant. Cimbrisorul va fi plantat in gradina primavara, prin seminte. Nu este o planta pretentioasa, insa este important ca pamantul sa fie destul de bogat in substante nutritive. Nu trebuie sa se exagereze in privinta udarii, insa nu este bine nici ca solul sa fie lasat sa se usuce. Daca aceste reguli sunt respectate, va veti bucura intregul an de proprietatile acestei plante medicinale cu adevarat deosebite.
Iasomia
Un alt ceai cu numeroase proprietati este cel de iasomie. Iasomia, alaturi de lavantica, este una dintre cele mai inmiresmate plante medicinale ale oricarei gradini. Iasomia este un arbust deloc pretentios. Poate fi plantat in orice tip de sol si nu este pretentios in ceea ce priveste temperatura. Datorita frumusetii sale, iasomia va oferi si gradinii un aspect interesant. Ceaiul de iasomie este ideal pentru scaderea colesterolului deoarece este foarte bogat in antioxidanti; de asemenea, este un calmant ideal.
Busuiocul
Busuiocul este o alta planta medicinala de ale carei proprietati se poate bucura orice gradinar atat in domeniul culinar, cat si si pentru vindecarea a numeroase boli. Busuiocul nu este deloc o planta pretentioasa ba mai mult, este un adevarat ajutor pentru plante precum rosii si ardei deoarece atrage fluturii si alte insecte benefice. Revenind la calitatile ceaiului de busuioc, acesta este utilizat pentru ameliorararea inflamatiilor sistemului respirator, fiind in acelasi timp si un foarte bun antiseptic si antiinflamator.
Sursa: dli.ro
Comments are closed.
[…] o tehnologie de cultura agricola moderna, aplicata pe scara larga, pentru legume, fructe, furaje, plante medicinale si flori, de catre specialistii in domeniu. In lume, la ora actuala, exista milioane de hectare de […]