Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

curte-interioara-eleganta-3

Curtea interioara eleganta: 3 idei de design

Sunt cateva detalii importante de care trebuie sa tii cont cand iti amenajezi curtea interioara. Impreuna, aceste detalii creeaza un design elegant.

Curtea interioara este adesea trecuta cu vederea si nu beneficiaza de un design spectaculos, deoarece toata atentia ta se indreapta asupra amenajarii gradinii. Da, este important sa ai o gradina amenajata intr-un mod cat mai deosebit, dar in acelasi timp este bine sa te ocupi si de curtea interioara.
curtea-interioara-1Spre deosebire de gradina, care de cele mai multe ori este amplasata in spatele casei sau in lateralul ei, curtea interioara este in fata casei, ceea ce inseamna ca este cea mai vizibila zona.
Sunt cateva detalii importante de care trebuie sa tii cont cand iti amenajezi curtea interioara. Impreuna, aceste detalii creeaza un design elegant, demn de luat drept model de prieteni, dar si de cei care au posibilitea sa iti observe proprietatea.

 

Pavajul, primul lucru de care trebuie sa tii cont in curtea interioara

Pavajul curtii interioare joaca un rol primordial in crearea unui design elegant. Gazonul este o solutie buna pentru curtea interioara, dar poate fi greu de intretinut in lunile secetoase, cand pot aparea zone golase, in care iarba este arsa. Tocmai de aceea, specialistii iti recomanda sa imbini zonele acoperite de gazon cu zone acoperite de pavaj din beton.

Acesta din urma este mult mai trainic si confera curtii interioare un aspect ingrijit. Poti opta fie pentru crearea unei alei pavate, de la poarta pana la casa, fie pentru pavarea unei zone mai mari, in care amenajezi un loc de luat masa.

curtea-interioara-2
Sursa foto: hgtvremodels.com

Amenajarea unui mic iaz in curtea interioara

Desi costa mai mult, amenajarea unui mic iaz poate conferi spatiului un plus de eleganta si personalitate, mai ales daca il ingradesti cu pietre decorative, flori colorate sau specii de iarba ornamentala.

curtea-interioara
Sursa foto: hgtvremodels.com

Curtea interioara cu pietris

Pietrisul poate fi o alegere buna pentru amenajarea curtii interioare, deoarece confera spatiului un aspect ingrijit si elegant. Desigur, o aruncare la intamplare a pietrisului pe solul din curtea interioara nu este cea mai fericita alegere.

Trebuie sa te gandesti la un design care sa iasa in evidenta si sa creeze un impact vizual placut. Nu te feri sa folosesti ghivece pline cu flori sau plante decorative prin frunze pentru a sparge monotonia pietrisului si pentru a adauga un plus de culoare curtii. Cu cat ai mai multe ghivece decorative, cu atat vei obtine un design mai elegant si iti vei transforma curtea interioara in vedeta proprietatii tale.

curtea-interioara
Sursa foto: hgtvremodels.com

Sursa: acasa.ro

One comment

Comments are closed.