Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Craciunita sau Schlumbergera

Craciunita sau Schlumbergera

Schlumbergera este un cactus si, datorita faptului ca infloreste in preajma Craciunului, i se spune popular Craciunita. Este o planta de interior care vine din tinuturile calde ale Braziliei si creste in tufe mari

craciunitaSchlumbergera este un cactus si, datorita faptului ca infloreste in preajma Craciunului, i se spune popular Craciunita. Este o planta de interior care vine din tinuturile calde ale Braziliei si creste in tufe mari. In varful frunzelor sale zimtate apar nu una, ci chiar trei flori ca niste ciucurasi de culoarea ciclam, alb, rosu sau portocaliu.

craciunita-1Ca orice cactus, Craciunita nu iubeste caldura excesiva a verii, de aceea trebuie asezata intr-un loc umbros. Bobocii acestei plante de interior incep sa apara toamna, iar inflorirea este determinata de scurtarea orelor de lumina din timpul zilei. Ca si in cazul Stelei Craciunului si acestei plante de interior i se va scurta perioada de lumina si se va feri de lumina artificiala. Fie mutati ghiveciul Craciunitei intr-o incapere intunecata si il scoateti a doua zi, fie o acoperiti cu un carton. Ca sa puteti avea o Craciunita plina de flori aceasta operatiune trebuie inceputa cu 6 – 8 saptamani inainte de Craciun. Pentru a nu pierde bobocii, nu miscati planta de la locul ei (atentie sa nu fie asezata in plin soare). De asemenea curentul de aer, schimbari bruste de temperatura, radacini uscate sau excesiv de ude, aerul uscat sau un ghiveci prea mare pot duce la pierderea bobocilor la Craciunita si chiar a plantei de interior propriu-zise.

Leave a Reply