Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

flori de interior rezistente

Cele mai rezistente plante si flori de interior

Agavele, aloea sau planta-urechelniţă şi-au căpătat pe bună dreptate renumele de cele mai rezistente plante si flori de interior.

Formele curioase, de rozetă sau de stea, culorile şi florile lor deosebite fac din plantele suculente decoraţiunile potrivite pentru un colţ verde, cu aer oriental.

Agavele, aloe sau planta-urechelniţă şi-au căpătat pe bună dreptate renumele de cele mai rezistente plante si flori de interior. Înrudite cu cactuşii, ele sunt foarte uşor de îngrijit, iar dacă pleci în vacanţă nu vor duce lipsa apei. Nici măcar frigul nu le dăunează, dacă temperaturile nu scad sub 5°C. Plantele suculente provin din regiuni aride, stâncoase sau friguroase şi sunt obişnuite să trăiască în condiţii dificile, cu puţină apă, dar cu multă lumină. Soarele este esenţial pentru dezvoltarea acestor plante si flori de interior.

Plante suculente adaptate ca flori de interior la ghivece

plante-si-flori-de-interior-1Agave – Familia lor cuprinde sute de specii, dar puţine sunt recomandate ca plante de apartament. Agava victoria este, poate, cea mai frumoasă, în formă de glob şi frunze dungate cu alb.

 

 

plante-si-flori-de-interior-2Aloe – Dintre numeroasele specii, aloe vera este cel mai des cultivată la ghiveci pentru proprietăţile medicinale ale sevei. Planta înfloreşte la trei, patru ani de la cultivare.

 

 

plante-si-flori-de-interior-3Echeveria creşte sub formă de rozetă, iar frunzele cărnoase capătă nuanţe de verde-argintiu, roşu sau roz sub razele soarelui.

 

 

plante-si-flori-de-interior-4Urechelniţa sau Sempervivum tectorium provine din regiunile montane ale Mediteranei, are formă de rozetă şi nuanţe diverse, de la verde, mov, roşu la portocaliu sau maron.

 

 

 

plante-si-flori-de-interior-5Euphorbia este o familie cu 7.500 de specii, dintre care cea mai cunoscută este „Coroana de spini”. Majoritatea au flori mici şi tulpini suculente, a căror sevă este toxică.

 

 

Plantele suculente sunt rezistente la căldură şi la secetă. Este recomandat să le plantezi în vase de teracotă, fără smalţ, şi să le ţii într-un balcon însorit sau la o fereastră îndreptată spre sud. Udă-le numai după ce pământul s-a uscat la marginea ghiveciului şi toarnă apă în tăviţa vasului. La sfârşitul primăverii, le poţi muta în grădină, în plin soare, acolo unde alte flori s-ar ofili. Pentru ele, soarele este un balsam, le ajută să îşi păstreze culorile vii ale frunzelor şi să înflorească bogat.

Fertilizatori pentru aceste plante si flori de interior

Majoritatea plantelor suculente au forme curioase, iar frunzele şi tulpinile lor pot avea culori rar întâlnite în lumea vegetală. Florile, de asemenea, sunt spectaculoase, sub formă de trandafiri, steluţe, rozete sau clopoţei. Pentru a te bucura de aceste flori de interior în fiecare vară, adaugă fertilizatori în apa de udat, odată pe lună, din aprilie până în septembrie. Poţi folosi fertilizatori pentru cactuşi, cu o concentraţie scăzută de azot.

Top 5 cele mai frumoase flori de interior rezistente

plante-si-flori-de-interior-61. Floarea de piatră (portulaca): florile în culori variate, de la alb, crem, galben, la roşu şi grena, seamănă cu cele de măceş sau de trandafir.

 

 

plante-si-flori-de-interior-72. Laptele cucului (euphorbia fulgens): flori albe, roşii, portocalii sau galbene, înşirate pe crengi asemeni florilor de măr.

 

 

plante-si-flori-de-interior-83. Echeveria glauca: flori galbene-roşii, sub formă de clopoţei.

 

 

 

plante-si-flori-de-interior-94. Sempervivum giuseppe: planta şi florile sub formă de stea sunt de un grena strălucitor.

 

 

 

plante-si-flori-de-interior-105. Laptele câinelui (euphorbia cyparisias): flori galbene, mici, adunate în buchete.
Sursa: unica.ro

Leave a Reply