Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

plante-exotice-2

Cele mai frumoase plante exotice

Cinci dintre cele mai frumoase si usor de ingrijit plante exotice.

Plante exotice sunt tot mai des intalnite in colectiile pasionatilor datorita aspectului lor deosebit. Partea buna este ca multe dintre acestea nu au necesitati mari de ingrijire, contrar asteptarilor.

5 dintre cele mai frumoase si usor de ingrijit plante exotice

Aphelandra squarrosa – planta zebra

plante-exotice-1

Aphelandra este o planta exotica al carei aspect este cu adevarat minunat. Aceasta infloreste doar toamna, timp de aproximativ o luna – are florile galbene, iar frunzele ii sunt de un verde intens cu nervuri proeminente deschise la culoare (de unde provine si numele de planta zebra).

Aceste plante exotice au nevoie de multa lumina, insa nu suporta razele directe ale soarelui. Pe timpul verii au nevoie de udari dese si abundente, insa atunci cand vremea se raceste, udarile se reduc pentru a se evita putrezirea radacinilor.

Sparmannia africana – tei de camera

plante-exotice-2

Teiul de camera este o planta care castiga din ce in ce mai multa admiratie din partea pasionatilor de plante exotice din tara noastra. Aceasta are ramuri drepte si viguroase, frunze mari in forma de inima de culoare verde, cu o textura usor pufoasa si nu are pretentii mari de ingrijire.

Sparmannia africana are nevoie de numai 5 ore de lumina intensa pe zi pentru a inflori , tolereaza destul de bine temperaturile ridicate, insa trebuie totusi ferita de arsita si necesita udari regulate mai ales in sezonul cald.

Sanchezia speciosa (sanchezia)

plante-exotice-3

Sanchezia este o planta care poate ajuge pana la 70 de centimetri inaltime, cu frunzis decorativ deosebit cu flori rosii albsolut superbe. Este adevarat ca infloreste destul de greu , insa oricum ar fi, efectul ornamental este minunat.
Planta iubeste lumina , iar udarea trebuie sa fie facuta in functie de sezon.

Inflorirea acestei plante exotice se produce destul de rar in conditii de interior, insa daca i se ofera conditiile necesare, sunt foarte mari sanse sa te bucuri si de florile sale.

Rhoeo spathacea (Reo)

plante-exotice-4

Reo este o planta compacta, densa, cu tulpina scurta si frunze verzi si mov. Aceasta se dezvolta foarte bine in interior si este usor de ingrijit. Ea are totusi nevoie de o camera bine luminata, insa nu ridica pretentii in ceea ce priveste temperatura. Totusi, cand temperatura scade sub 14 grade, planta stagneaza si exista sanse foarte mari sa se usuce si sa moara.

Guzmania

plante-exotice-5

Guzmania este o planta cu un aspect deosebit si foarte usor de ingrijit. Aceasta ramane inflorita cel putin 5 luni de zile, iar singura pretentie pe care o ridica in mod deosebit se refera la udare: planta are nevoie ca apa sa fie turnata cu grija printre frunze si de asemenea, pentru ca iubeste umiditatea, trebuie sa o pulverizezi periodic cu apa.

Guzmania iubeste lumina, insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui pentru a evita ofilirea plantei.

Sursa: acasa.ro

One comment

Leave a Reply