Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Copacul Paulownia, numit initial Pavlovnia, si-a capatat numele in onoarea printesei Anna Pavlovna (1795-1865), fiica tarului Pavel I al Rusiei si sotia printului ( mai tarziu rege) William al Olandei (1792-1849). Cunoscut sub numele de Paulownia.
Copacul Paulownia este un arbore de esenta tare, originar din China. A fost aclimatizat la conditiile de clima din Romania, la noi in tara regasindu-se specii de copaci, Paulownia tomentosa si Paulownia elongata.
Arborele Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume, in primii sai ani de viata crescand 2-3 metri pe an, uneori chiar pana la 6 metri pe an, fiind cultivat comercial pentru productia de cherestea din lemn de esență tare. Este considerat „aluminiul lemnului”, datorita faptului ca este cel mai usor lemn de esenta tare.
Copacul Paulownia se utilizeaza si in cultura ornamentala ca arbore solitar, in aliniamente stradale sau in grupuri mici, pentru calitatile decorative deosebite.
Copacul Paulownia este un arbore cu coroana larga si lujeri grosi, cu frunze foarte mari ce pot ajunge pana la 60 cm in diametru si flori grupate in inflorescente de dimensiuni mari, de culoare mov sau albe, parfumate. Infloreste spectaculos in perioada aprilie-mai, inaintea infrunzirii, este rezistent la seceta si are o perioada lunga de viata, pana la 80 de ani. Se regenereaza rapid, din rizomi subterani si fixeaza foarte bine solul, din acest motiv fiind recomandata plantarea de Paulownia in zonele cu alunecari de teren.
Datorita perisorilor existenti pe partea inferioara a frunzelor si a petiolului, arborele Paulownia este un bun absorbant al zgomotelor urbane. Acesta se adapteaza foarte bine in mediul citadin plin de praf si noxe.
Frunzele de Paulownia se pot utiliza ca ingrasamant natural ecologic, contin multe proteine fiind folosite si ca hrana pentru animale.
Florile sale sunt foarte apreciate de albine si se poate produce chiar mai multa miere decat in cazul salcamului.
Studii au ajuns la concluzia ca Paulownia are si proprietati anti tantari, indepartand tantarii pe o suprafata egala cu diametrul coroanei sale.