Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

gradini-verticale-4

7 gradini verticale minunate, care dau viaţă clădirilor

Proiectele de gradini verticale atrag tot mai mult privirile admirative ale iubitorilor de natură, mai ales în oraşele care duc lipsă de spaţii verzi.

Proiectele de gradini verticale atrag tot mai mult privirile admirative ale iubitorilor de natură, mai ales în oraşele care duc lipsă de spaţii verzi. De la o “explozie” incredibilă de vegetaţie la Centrul Lincoln, şi până la o gradina cochetă amenajată într-unul din restaurantele preferate ale americanilor, Inhabitat.com prezintă şapte gradini verticale care au luat naştere în diferite locaţii din New York.

Creaţia “peretilor din plante” presupune o strânsă colaborare între arhitecţi şi designeri, pentru a crea arta vegetală menită să decoreze atât unităţi private, cât şi locaţii publice.

Marie Christine Steffanetti şi inginerul de sisteme hidraulice, Laurent Corradi, au lucrat în echipă pentru a dezvolta tehnologia hidroponică automată (pe care au şi brevetat-o), un concept care permite plantelor să crească pe verticală. Rezultatele muncii lor pot fi văzute în gradini verticale realizate in case private, restaurante, hoteluri, centre de înfrumuseţare şi magazine de pe tot mapamondul, iar o mare parte din portfoliul clienţilor lor se află în New York.

Aceste gradini verticale au incredibila putere de a transmite o stare de spirit pozitivă, mai ales după o perioadă de iarnă friguroasă şi mohorâtă.

1. Unul din restaurantele cele mai populare din SUA, Gustorganics, pe strada 519 Avenue, are nu una, ci două gradini verticale.

gradini-verticale-2

2. O grădină verticală plină de culoare, amenajată în clădirea Balmer Parc, pe strada 445 Park Avenue.

gradini-verticale-1

3. Aici se poate vedea impactul pe care îl are un perete plin de vegetaţie într-un centru de înfrumuseţare. Îl transformă într-un loc mult mai liniştit şi mai calm.

gradina-verticala-centru-infrumusetare

4. Centrul Lincoln a fost decorat cu această imensă gradina verticala.

gradina-verticala-centrul-lincoln

5. Un perete viu recent finalizat, amplasat într-o reşedinţă privată din New York.

gradini-verticale-resedinte

6. Gradinile verticale mai au un secret: îi determină pe oameni să îşi ridice privirea din pământ şi să privească spre înalt. Această gradina are vedere spre strada Bedford Avenue din Brooklyn şi poate fi văzută din stradă, de către cei care au un spirit fin al observaţiei.

gradina-verticala-1

7. Una din operele minunate ale celor două artiste a fost creată pentru Sera Duggal din Brooklyn.

gradina-verticala

Sursa: financiarul.ro

One comment

  1. Intr-adevar, gradinile verticale dau viata oraselor sufocate de beton si sticla.

Comments are closed.